Érdekességek

A nem éppen futóbarát feltételek, körülmények miatt sokan a szabadtéri edzések helyett a beltéri, futópados tréningeket választják.
A Pilisben, a Visegrádi- és a Budai hegységben kerékpározásra kijelölt erdei utak várják a kerekezni vágyókat
Megjelent a több mint 300 oldalas, Fejben dől el – sportpszichológia mindenkinek című könyv
A hazai sportszervező képzésből rég hiányzik egy átfogó szakmai jegyzet.
A 27. alkalommal megrendezésre kerülő Nike Budapest Félmaraton rendezvényének népszerűsítésére rendeztek sajtótájékoztatót a Nike Budapest Store-ban
Innováció és környezetvédelem: a kenyai világbajnok, Abel Kirui tetőtől talpig környezettudatos, ugyanakkor csúcstechnológiás felszerelésben lép vasárnap a maraton rajtjához.
Sportoló nemzet a brit, nemcsak a versenyeken, de szurkolásban is meglátszik ez. A nők maratoni futását szakadó esőben is ezrek nézték élőben az utcán.
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Ezt a cikkem mindkét főszereplője kétséget kizáróan bebizonyította az eddigi életútja során.
Ahhoz, hogy gyorsabban tudj futni, törekedned kell arra, hogy minél vékonyabb legyél. Nézzük csak meg a világ élmezőnyében lévő kenyaiakat, akik mind cérnavékonyak.
Régóta léteznek megoldások az ilyen esetek kivédésére, ám szerintem ezek nem mindig jelentenek védelmet a támadó ebek ellen.
A futás olyan erővel bír, hogy képes megváltoztatni az életed. Fittebbnek, egészségesebbnek és boldogabbnak fogod érezni magad tőle!
A vádlisérülések megelőzése, elkerülése érdekében az alábbi, nyolc gyakorlatból álló összeállítás tanácsolt mindenki számára.
A sportolók körében nagyon fontos bemelegítés, levezetés és nyújtás elsősorban elméleti vonatkozásairól szól ez a cikk.
Futásnál és kerékpárnál különösképp fontos a combhajlító izom alapos nyújtása.
Tippek 35-40, vagy akár több kilométer letekeréséhez anélkül, hogy nagyon elfáradnánk vagy megsérülnénk.
A porckorongsérves emberek többségét kifejezetten érdekli, hogyan lehet hasizmot erősíteni úgy, hogy a sérvnek ez ne legyen rossz!
A stretchinggel foglalkozó cikksorozat utolsó részében a farizom nyújtásának legismertebb, leginkább ajánlott gyakorlatait mutatom be.
Az alábbi tanácsok betartásával minimálisra lehet csökkenteni a megfázásos és az egyéb fertőzéses megbetegedések esélyét.
Sokan kérdezik, hogy vajon használ, vagy pedig inkább árt, ha betegen sportolunk. Erre a kérdésre kívánok válasszal szolgálni a most következő sorokban.
A Yukon Arctic Ultra egy évente rendezett futóverseny, melyet a világ legkeményebb téli ultramaratonjaként tartanak számon.
Bezárás