Ismeretlen sportok

3 hozzászólás [Utolsó beírás]
chrispooh képe
Offline
Csatlakozott: 2007-12-04
Bejegyzések:

Tudsz olyan sportot mondani, amiről még senki nem hallott, de még csak nem is olvasott?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Illyés Anikó (nem ellenőrzött)
Illyés Anikó képe

IGEN! A Lacrosse!
Amerikában már nagy népszerűségnek örvend, mind a lányok, mind a fiúk körében. Itthon jelenleg a fiúk állnak jobban, mi lányok még toborzunk budapesti csapatunkba: www.facebook.com/BudapestBlackberries
Bárkit szívesen látunk, aki szeretne egy új, izgalmas csapatsportot űzni! Természetesen annak is igyekszünk támogatást nyújtani, aki nem budapesti és érdeklődik, hiszen távlati célunk, hogy Magyarországon kialakítsuk a bajnokságot (jelenleg Ausztriában játszunk).

Üdvözlettel: Illyés Anikó

zbandesz képe
Offline
Csatlakozott: 2007-12-07
Bejegyzések:

Egy sport, amit nem nagyon ismert, de feltörekvőben van: Tájkerékpározás

A rövid leírás itt olvasható:

http://www.hunrun.com/kerekpar/tajkerekparozas

Jó olvasást!

zbandesz

tice képe
Offline
Csatlakozott: 2008-02-08
Bejegyzések:

Amerikai foci
Fehérvár vs. Tata

Forrás:www.kickoff.hu

100-150 lelkes hazai néző és -az elmúlt napok időjárásához képest- kellemes idő fogadta a Fehérvár Enthroners és a Tata Mustangs csapatát Székesfehérvárott. Gyakorlatilag mindkét csapat második mérkőzésére készült, a Mustangs első meccsét a Szeged Bats-el játszotta, ahol 36-36-os döntetlen született, a fehérvári csapat pedig a Pécs Gringos-tól kapott ki 40-2 arányban. Mindkét csapatot elkapta egy sérüléshullám a mérkőzés előtt, ám ez a vendég gárdán látszott meg inkább. A tataiak 16 (!) játékossal jöttek Fehérvárra, míg a Koronázók így is 31-en várták a mérkőzést.

Rövid bemelegítés után kezdetét vehette a mérkőzés. A kickoff-ot a Tata végezte el így az Enthroners vezethette az első drive-ot, aminek a végén a Mustangs egyik CB-je elfogta a fehérvári irányító labdáját megmentve csapatát az esetlegesen kapott pontoktól, mivel a hazai csapat ekkor már a Red Zone-ban támadhatott. Jöhetett a tatai offense, de ekkor még a Koronázók védelme ott folytatta, ahol Pécsen abbahagyta: a támadássorozat végén megállították 4. kísérletre is a Mustangs támadó alakulatát, így visszaszerezve a labdát saját csapatuknak. A következő drive hozta az áttörést: egy 20 yardos passzt kapott el a fehérvári WR a Tata end zone-jában így 6-0-ra alakult a mérkőzés. Az első negyedben nem esett több pont, mindössze az Enthroners védelme egy újabb 4 & out-tal vétette észre magát.

A második negyedben felpörögtek az események. A hazai gárda két touchdown-t szerzett az egyik egy rövid irányító futás, a másik Sóti Zsolt 2. touchdown elkapása, ami szintén egy körülbelül 20 yardos passz után született, amit egy kézzel sikerült elkapnia a fehérvári elkapónak. Eközött a két TD között kezdte meg a Mustangs a felzárkózást. 13-0-s állásnál az első mérkőzését játszó Kovács Bence egy hihetetlen 80 yardos futást produkált, mattolva ezzel az eddig hibátlanul játszó és labdát is szerző Koronázó védelmet. A félidőben 19-6-ra vezetett a Fehérvár egy izgalmas és változatos mérkőzésen.

A 3. negyed kezdetekor minden folytatódott, ahol abbamaradt. A tatai offense-t alig-alig tudta megállítani a hazai védelem és sorra hozták a yardokat a szélső futásokkal. Kovács Bence ebben a negyedben futott két remek touchdown-t, ezzel 19-18-ra változtatva az eredményt. A Mustangs 2-pontos kísérletei sorra kimaradtak és az egyetlen rúgásukat is blokkolta ellenfél speciális csapatrésze.

Jött a mindent eldöntő negyedik negyed, amire 19-18-al fordultak a csapatok és a Fehérvárnál volt a labda. A negyedik negyed első drive-ja 6 percen keresztül tartott, ami ebben az esetben az Enthronersnek kedvezett, de a támadás sorozat végén a mezőnygól kimaradt. Megkapta a lehetőséget a Tata, hogy megfordítsa a mérkőzést, de nem tudtak vele élni. Egy screen passz után fumble-t harcolt ki Szatmári Kristóf a Koronázók egyik linebackere, amit utána társai megszereztek. A meccs végéig tartott fehérvári csapat drive-ja melynek végén még futottak egy touchdown-t, ezzel beállítva a 26-18-as végeredményt.

Összességében egy remek mérkőzést láthattak a kilátogató nézők, melyen remekül helytállt a Mustangs csapata, bár néhol már sérültek játszottak a csapatban, (a meccs után kiderült, hogy egyik támadó falemberük keresztszalag szakadással játszott) akkor se adták fel és hajszálon múlt a győzelmük. A Fehérvár Enthronersnek meg sikerült felállnia a pécsi vereség után és látszik, hogy ez a csapat is jó úton halad a felkészülésben.
A mérkőzés fotói:
http://picasaweb.google.hu/matraitibi/KoronZMustangs

így gondolom én a tice

Bezárás